Skip to main content

Client ondersteuner

Client ondersteuner

Wat is cliëntondersteuning?
Heb je een beperking of een chronische ziekte? Of ken je iemand die dit heeft? Dat valt niet altijd mee. Misschien kun je wel wat hulp gebruiken. Dan kun je terecht bij een cliëntondersteuner van Menzis, VGZ, Zilverenkruis of MEE. Maar wat is cliëntondersteuning eigenlijk? En wat zijn de mogelijkheden?

Hulp bij het regelen van zorg en ondersteuning
De cliëntondersteuner helpt je bij het regelen van zorg en ondersteuning. Samen bekijken we welke problemen je hebt en wat je nodig hebt om deze op te lossen. Dat kan van alles zijn. Misschien heb je vragen over wonen, werk of school. Over gezondheid en sport. Of vind je het lastig om te reizen met het openbaar vervoer. Zij helpen jou ook als je het moeilijk vindt om met geld om te gaan. Heb je kinderen? Dan kunnen ze jou ook helpen bij vragen over de opvoeding.

Wat doet een cliëntondersteuner?
Een cliëntondersteuner weet welke voorzieningen er in jouw buurt zijn. Hij of zij kent de wetten en regels om mensen met een beperking te helpen. Weet je zelf niet goed wat je nodig hebt? Dan helpt de cliëntondersteuner jou om dit duidelijk te maken. De cliëntondersteuner vertelt ook welke mogelijkheden er zijn. En hoe je die ondersteuning kunt aanvragen.

Vind je het ingewikkeld om de zorg of ondersteuning aan te vragen?
Dan kan de cliëntondersteuner ook daarbij helpen. Een cliëntondersteuner kan je ook helpen bij een gesprek. Bijvoorbeeld met een zorgorganisatie of bij de gemeente. Zo’n gesprek bij de gemeente heet: het keukentafelgesprek. De cliëntondersteuner geeft jou informatie en advies. Ook denkt hij of zij met jou mee. Samen gaan jullie dan op zoek naar de beste oplossing.

Gratis en onafhankelijk
Een cliëntondersteuner is onafhankelijk. Hij of zij kijkt altijd naar de oplossing die het best past bij jouw situatie. De cliëntondersteuner kijkt dus niet de belangen van organisaties, zoals een gemeente of een zorgaanbieder. Cliëntondersteuning is voor jou gratis. Je hebt ook geen verwijzing nodig.

Wanneer heb ik recht op cliëntondersteuning?
Iedereen mag gebruikmaken van gratis cliëntondersteuning. Voor jezelf of voor iemand uit jouw omgeving. Dus ook als je zelf geen beperking hebt, maar een familielid of een kennis met een beperking verzorgt.

Voor wie is cliëntondersteuning bedoeld?
De cliëntondersteuning is er voor iedereen met een beperking of een chronische ziekte. Maar ook voor mensen die te maken hebben met iemand met een beperking. Bijvoorbeeld als je samen in één huis woont. Of als je zorgt voor iemand met een beperking. Dan kan de cliëntondersteuner jouw advies geven. Bijvoorbeeld over hoe je de zorg goed regelt zonder dat je zelf overbelast raakt.

Hoe vraag ik cliëntondersteuning aan?
Zoek je een cliëntondersteuner, die je kan helpen bij het regelen van zorg en ondersteuning? Voor jezelf of voor iemand voor wie jij zorgt?

Neem dan contact op met Menzis, VGZ, Zilverenkruis of MEE.

Contactgegevens:
Linda Kraaij
Tel: 0648548998
Kvk: 87533839
SKJ: 100021202
Meldcode huiselijk geweld 
Mail: info@kraaijcare.nl